maanantai 11. helmikuuta 2013

Iltapäiväruutuja Porskin hallilla

Maanantain kunniaksi (?) mulla oli hallivuoro Porskille 15-16. Ensin touhuttiin vanhuksen kanssa kaikenlaista kivaa - ruutuja, kavaletteja, kuuntelutreeniä (hypyn kautta ruutuun) ja yleistä hillumista. Molemmilla oli tosi kivaa.

Pellen kanssa tehtiin pätkä seuraamista, ruutuun menoa näkyvällä lelulla, muutamia ruudun korjauksia ja loppuun kaukojen tekniikkaa läheltä ja noudon palautusta.

Seuraaminen oli jälleen huippua! Koira oli erittäin hyvässä vireessä, tiivis ja piti kontaktin tosi hyvin. Jopa täyskäännökset oli huipputiiviitä. Hyvä hyvä!

Ruutuun meno lelulla alkoi loistavasti, Pelle meni ruutuun niin, että nauhat lenteli. Vietiin lelu yhdessä pari kertaa ja kerran vein sen yksin niin, että koira näki. Joku tässä kuitenkin vähän mättää, koska parin ekan kerran jälkeen Pelle ei meinannut millään tajuta, että halusin sen ruutuun, vaikka lelu oli viety yhdessä tai niin, että se näki viennin. Käskyn jälkeen tarjottiin hyppyä (este oli melko lähellä), sivulletuloa ja jopa maahanmenoa, joten oli pakko antaa lisävinkkiä ja käskytystä. Kertaalleen sillä välähti ja hypyn jälkeen se tajusi vilkaista ruutuun ja lähti sinne oma-aloitteisesti. Vaikka palkka oli ruudussa, ei seuraava kerta kuitenkaan mennyt suoraviivaisesti ruutuun. Tästä mun täytyy kysyä Lentsulta.

Kaukojen tekniikka myös osittain vähän takkuaa. Jos ei ole tosi tarkka sen suhteen, että palkkaan KOKOajan oikealla kädellä ja jos palkkakäden ja vartalon asento ei ole vasemmalle suuntautuva, koira lähtee kääntämään takapäätä vaihdoissa edestä katsottuna oikealle. Vasemmalla palkatessa kääntymistä tulee tosi paljon. Tästä ajattelin laittaa Lentsulle videon, niin hän saa itse analysoida, mikä menee pipariksi.

Noutoa tehtiin puukapulalla tasamaalla palautusta korostaen (vauhtia!) ja metallin kanssa pelkkiä maasta nostoja ja sivulle tuloja. Pelle tarttuu metalliin varovaisemmin, mutta ei tunnu muutoin sitä pahemmin vierastavan.

Oma aivokapasiteetti on viikonlopun anatomiaseminaarista vielä niin kierroksilla, etten pysty näitä tämänpäiväisiä ongelmia alkaa nyt ratkomaan vaan jätän ne suosiolla muhimaan. Iltatreenit kaukotekniikan suhteen kuitenkin jatkukoon...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti