sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Porskin tokokoe

Porskin tokokoe meni tuloksen suhteen täysin penkin alle, mutta jäi sieltä jotain hyvääkin käteen.

Paikkamakuu meni nollille. Koe aloitettiin vartin etuajassa ja kun tuomari alkoi huutamaan koiria kehään, mulla oli Pelle vielä häkissä. Tyhmä kun olin, en tajunnut ottaa aikalisää, vaan ryykäsin koiran häkistä suoraan kehään ilman minkäänlaista virittämistä. Tämä sitten kostautui jo liikkeen alkuvaiheessa. Pelle oli suhteettoman kiinnostunut viereisen kelpien touhuamisesta ja "valmisteluvaiheessa" kurotteli kokoajan katselemaan vieruskaveria. En ehtinyt edes piiloon saakka, kun koira nousi ylös. Se jäi kyllä paikoilleen, meni myöhemmin istumaan ja lopuksi jopa makaamaan, mutta nollahan sieltä tuli. Tämä oli meille uutta ja ihan eka kerta, kun paikkamakuu meni pipariksi. Mä syytän omaa huonoa valmistautumista, enkä laita tätä koiran piikkiin.

Liikkeestä maahanmenoa ei tehty ollenkaan. Pelle ei mennyt maahan edes toisella käskyllä. En osaa sanoa, oliko mun käsky alunperin vähän turhan painava, mutta eipä tuplauskaan auttanut, joten samapa tuo. JOkatpauksessa tulee nyt meille tehotreeniin ja päätin, että maahanmenosta tehdään nyt KIVAA! Seuraaminen oli kehnoa - pysyi paikalla hyvin, muttei pitänyt juurikaan kontaktia ja käännökset oli kaikki väljiä. Seuruusta tuli 7.

Luoksetuloa oli tutusti tosi hyvä. Vähän kääntyi käsimerkistä, mutta loisto vauhti, mieletön stoppi ja siitä 9. Jättävistä seisominen sujui OK, myös siitä 9. Noudolla sitten rallatettiin koko rahan edestä... Meni KOVAA kapulalle, vähän saalisti ja paluussa veti kovaa ja komeasti mun ohi, pari kierrosta kapulalla leikkien hallin ympäri ja vasta lisäkäskyllä palautti. Nouto 0. Myös tämä tulee tehotreeniin. Pellen mielestä nouto selkeesti nyt on niin kivaa, ettei kapulaa kannata palauttaa, joten täytynee ottaa vauhtia palautukseen lelulla ja tehdä sivulletuloa erikseen. Joka tapauksessa palautuksesta pitää tehdä sille kannattavampaa.

Noudon jälkeen tehtiin kaukot, jotka jaksaa vieläkin lämmittää mun mieltä. Tähän mennessä ne on nollattu joka kokeessa, mutta nyt Pelle teki reippaat ja kauniit vaihdot. Toisella istumisella tosin tuli tuplakäsky, mutta ei haittaa. Kaukoista 8,5 ja erityiskehuja tuomarilta.

Viimoisena tehtiin hyppy, joka myös nollattiin. Toisellakaan käskyllä Pelle ei lähtenyt hypylle, vaan vasta kolmannella, jolla kaiken lisäksi käytin käskyä "hop"... En tajua... Tätä pitää funtsia ja ottaa myös siihen samaan kategoriaan eli tehdän hypystä kivempaa ja kannattavampaa.

Ugh olen avautunut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti