lauantai 7. huhtikuuta 2012

Pääsiäistreeniä Ojangossa

Eilen treenailtiin rhodeporukalla (ruskeat vahvistettuna Pinjan Ruulla) Ojangon hallilla. Kokoonpano oli Sini, Elina, Pinja ja minä. Pelle aloitteli kivalla vireellä kuten aina. Tehtiin paikkamakuu, jossa hieno pelastus itseltäni ja Pelleltä, kun juuri piiloon mennessäni Diego lähti moikkaamaan Pellen vieressä ollutta Adaa. Pelle nousi, mutta pienellä äänenkorotuksella meni takaisin maahan ja unohti toisen uroksen tuijottelun. Kävin välittömästi palkkaamassa ja rentouttamassa testolla käyvän uroksen ja palautin riviin. Makuu sujui leppoisasti.

Makuun jälkeen yritin jälleen jäljitellä koetunnelmaa ja vein koiran suoraan takaisin häkkiin. Noin kymmenen minuutin häkittämisen jälkeen otin seuraamista käännöksillä ja sivuaskeleilla - vähän liian pitkään - ilman välipalkkaa ja loppua kohden huomasi kontaktin hiipumisen. Tyhmä ohjaaja. Tätä ei oltaisi tarvittu.

Seuraamisen jälkeen yritin tehdä ketjutustreenejä ilman palkkaa hankalimmilla liikkeillä eli alkuun kierroksia nostattava nouto, jonka jälkeen hyppy ja viimeisenä kaukot. Hypyssä hieman räpellettiin, kaukot sujui täydellisesti. YRITIN olla kokeenomainen eli myös välikehut vaihdoissa jäivät pois. Yritin korvata ne leveällä hymyllä onnistumisen merkiksi. Kaukojen jälkeen tuli namipalkkaa.

Tämän jälkeen sähläsin itse treenaamisen suhteen ja teimme vähän mitä sattuu. Joukossa kuitenkin toistamiseen onnistunut nouto, loistava luoksetulo, hyviä hyppynoudon pätkiä ja  oikein hyvä tunnari (kapulan purentaa lukuunottamatta). Hyppy meni levälleen, koska ensinnäkin en tajunnut heti korjata lätkällä liian lähelle jäävää koiraa ja toiseksi parin liikkeen jälkeen perään tehty hyppynouto hieman sekoitti koiraa. Näitä ei siis enää samalla kerralla toistaiseksi. Samoin räpelsimme merkin kanssa... Päivin ehdottama harhanami-treeni EI sovi meille, vaan taidan aloittaa alusta lätkällä. Lätkän "ongelmaksi" koen sen, että koira ei käänny minuun päin merkillä, vaan jää vinoon. Ehkä tämä korjaantuu ajan kanssa, kun merkistä tulee vahvempi ja alan palkkaamaan itse lätkälle (lätkällä olevan namin sijaan)? Jokatapauksessa harhanami-sähellys saa osaltamme jäädä. Aamen. Niin ja tämän kaiken välissä koira toki kävi häkissä lepäämässä.

Seuraavalle treenikerralle tarvitaan KIVAA seuraamista, hyppyä-hyppyä-hyppyä ja KIVAA noudon palautustreeniä. Sekä sitä useamman liikkeen ketjuttamista ilman palkkaa. Tietty.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti