perjantai 13. huhtikuuta 2012

Perjantain kaukotreeniä

Ojangon perjantaitreenien pääteemana oli kaukokäskyt. AVO - siirrot sujui mallikkaasti jopa yli 5 metrin matkasta - muutama maahanmeno tosin vaati tuplakäskytyksen, koska koira ei tainnut oikeesti huomata käskyä vilkuillessaan vieressä tehtävää luoksetuloa.

Seiso-maahan-seiso, samoin kuin seiso-istu-seiso toimii nokan edestä kauniisti lukuunottamatta pientä kiertämistä oikealle. Tämä vaatii pohtimista... Todennäköisesti johtuu siitä, että palkka tulee oikeasta kädestä, mutta pitäisi nähdä video, jotta pystyy sanomaan millä korjataan. Täytyy yrittää siirtää palkkaa molempiin käsiin satunnaisesti, jotta saan koiran suoristumaan. Pelle on muutenkin leimautunut ko. siirtojen suhteen tosi vahvasti oikeaan käteen, eikä vaihdot toimineet ollenkaan, kun siirsin palkan vasuriin. Myös tämä vaatii työtä-työtä-työtä.

Kaukojen lisäksi tehtiin seuraamista, hyppyä ja noutoa. Seuraaminen on äärimmäisen kaunista ensimmäiseen stoppiin saakka TAI vaihtoehtoisesti ensimmäisen about 10-20 metriä, jonka jälkeen koira alkaa vähän vaeltaa sivusuunnassa eli irtoaa. Samoin kontakti ei meinaa pitkillä matkoilla pysyä, vaikka paikan pitääkin. Pelle vaikuttaa vähän siltä, kun joko tylsistyisi tai unohtaisi mitä pitikään tehdä, kun apua ei tule. Eli toisinsanoen olen TAAS auttanut sitä liikaa. Mitä ilmeisemmin seuraamiseen pitää löytyä lisää intoa ja uusia, erilaisia tapoja treenata. Ehkä Lentsun leirillä sitten... Mun perisynty taitaa olla se, että yritän ratkaista kaiken itse.

Hyppy meni mukavasti, tehtiin pelkkiä ylimenoja istumisella ilman paluuta. Nouto OK, mutta palautuksessa oli taas tuttua kankeutta, vaikka vähän yritin helpottaakin. Ehkä tähänkin vaikuttaa vire, koska tuntuu, että korkeammassa vireessä Pelle unohtaa funtsia palautuksen hankaluutta ja tulee rennosti ja nopeasti sivulle palautukseen, mutta vireen ollessa hieman matalampi, alkaa palautus olla vaikeaa.

Vire on läpi treenin suhteellisen hyvä, mutta ei loistava. Taisi tosin johtua ohjaajasta, koska oma fiilis ei ollut niin rento. Huomenna harjoitukset jatkuu. Suunnitelmissa on kivoja juttuja eli ruutua, tunnaria ja vähän hyppyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti